zondag 29 mei 2011

Blog-awards voor Bart Verheggen (klimaat) en Henri Bontenbal (energie)

Tot mijn verrassing plofte zo’n 1,5 maand geleden een heuse ‘blog-award’ in mijn elektronische brievenbus. Deze virtuele prijs van bloggers onder elkaar werd mij toegekend door Annelies Roon, van en via haar website Het Groene Web, http://www.hetgroeneweb.nl/2011/04/11/blogaward/Een gewaardeerde geste. De bedoeling is vervolgens dat de ontvanger ook weer een of twee bloggers zo’n award toekent.
Bij deze.

De eerste gaat naar Bart Verheggen voor zijn blog http://klimaatverandering.wordpress.com/, de Nederlandse pendant van zijn Engelstalige http://ourchangingclimate.wordpress.com/.  De Nederlandse versie heeft een tijd in de diepvries gelegen, maar is recent door Bart weer ontdooid. Zijn stukken, ook de Engelstalige trouwens, zijn altijd de moeite waard, gebalanceerd, zakelijk, en goed geïnformeerd. Dat is ook niet zo gek, de auteur is klimaatonderzoeker bij het ECN, Energieonderzoekcentrum, in Petten. Voor zijn Engelstalige blog kreeg hij recent al een prijs, de Woody Guthrie Award for A Thinking Blogger, het lijkt me passend dan nu de virtuele prijs voor zijn Nederlandse blog uit te reiken. Bij deze, en gefeliciteerd. Bart is ook te volgen op Twitter, http://twitter.com/#!/@bverheggen.   

De  tweede blog-award is voor Henri Bontenbal, http://henribontenbal.wordpress.com/, die capita selecta rond energie en duurzaamheid bespreekt. Henri aarzelt niet zich een boel uitzoekwerk op de  hals te halen voor hij zijn bijdragen plaatst. Als consultant bij DWA Installantie- en Energieadvies heeft hij verstand van zaken, en dat blijkt ook uit zijn blogteksten. Ook Henri gefeliciteerd met deze virtuele blog-award.
Henri is eveneens te volgen op Twitter, http://twitter.com/#!/HenriBontenbal.